Rijksweg 73, 6269 AB Margraten | 043-4581364 |

WILD & GEVOGELTE

Naast onze unieke streekproducten, het Blanc Bleu Blege rund van het Pasveld, waar kleinschaligheid, kwaliteit en duurzaam omgaan met onze runderen centraal staat, willen wij u ook een nieuw streekproduct in ons assortiment aanbieden: Het Heuvelland wild! Dit wild past  geheel binnen onze bedrijfsvoering naar de toekomst. Duurzame en verse producten, waarop het predicaat scharrelwild meer dan toepasbaar is. U krijgt een product aangeboden, in samenwerking met onze huisjager Robert Puts, wat uit ons eigen Heuvelland en de aangrenzende Euregio afkomstig is.

Robert verzamelt naast zijn eigen vangst, reeën en wilde zwijnen uit het Heuvelland, uit de geografische driehoek Vaals-Valkenburg-Margraten. Deze worden direct vanuit de jacht door collega jagers bij Robert geleverd, waar hij ze meteen keurt en gekoeld opslaat. Het wild wordt daarna bezorgd bij Slagerij Kusters.


FOLDER

Bekijk onze folder >>

WILD ZWIJN UIT HET HEUVELLAND VAN BOS TOT BORD

Net zoals bij het varken zijn alle delen van het wild zwijn eetbaar. Het vlees is niet al te vet en smakelijk.

Het hele jaar door vers.

WILD ZWIJN HEUVELLAND POULET

€ 1,59 per 100 gram

WILD ZWIJN HEUVELLAND FRENCHED RACK

€ 2,35 per 100 gram

WILD ZWIJN HEUVELLAND RUGFILET (GEVLIESD)

€ 3,25 per 100 gram

WILD ZWIJN HEUVELLAND BIEFSTUK

€ 2,69 per 100 gram


REE UIT HET HEUVELLAND VAN BOS TOT BORD

Reevlees is het mooiste stukje wildvlees, omdat het heel fijn van structuur is. Het vlees kunt u geheel braden aan een spit voorzien van een lekkere marinade. Bouten kunnen gebraden worden in de oven, terwijl de haas in kleine biefstukjes gebakken kunnen worden in de pan.

Ook het vlees van de ree is mager.

Het hele jaar door vers

REE HEUVELLAND EDEL POULET

€ 1,79 per 100 gram

REE HEUVELLAND BOUT

€ 3,99 per 100 gram

REE HEUVELLAND BIEFSTUK

€ 3,99 per 100 gram

REE HEUVELLAND RUGFILET (GEVLIESD)

€ 5,49 per 100 gram


HERT UIT DE EIFFEL VAN BOS TOT BORD

Hertenvlees heeft een donkerrode kleur. Het vlees is mager en uitermate geschikt voor mensen met een vet-, cholesterol- of calorie arm dieet.

Ons hertenvlees kenmerkt zich door een volle smaak en stevige bite. Er zijn niet veel kruiden benodigd, zodat het vlees zijn eigen karakter behoudt. Net zoals rundvlees wordt hertenvlees rood tot rosé gegeten.

Het hele jaar door te krijgen.

HERTEN POULET

€ 1,69 per 100 gram

HERTEN BOUT

€ 2,59 per 100 gram

HERTEN BIEFSTUK

€ 2,59 per 100 gram

HERTEN CARPACCIO

€ 3,75 per stuk


HERTEN RUGFILET (GEVLIESD)

€ 4,49 per 100 gram



HAAS  UIT ZUID-NEDERLAND VAN BOS TOT BORD

Hazenvlees is bijzonder krachtig van smaak, precies zoals u zich bij wild mag voorstellen. Het is daardoor echt iets voor kenners en kan bij een eerste hap verrassen.

Wij raden u onze malse hazenrugfilet aan. Deze bakt u kort aan in boter en houdt u mooi rosé van binnen. Maar... hazenpeper blijft natuurlijk hét gerecht voor de wildliefhebber.

15 oktober tot en met 31 december.

HAZENBOUT

€ 1,45 per 100 gram

HAZENBOUTENVLEES (GESNEDEN)

€ 1,95 per 100 gram

HAZENRUG MET BEEN (GEVLIESD)

€ 2,59 per 100 gram

HAZENRUGFILET (GEVLIESD)

€ 3,89 per 100 gram


KONIJN UIT ZUID-NEDERLAND VAN BOS TOT BORD

Konijnenvlees heeft een subtielere wildsmaak dan haas en is daarnaast ontzettend veelzijdig. Het vlees is eenvoudig om te braden en combineert goed met spekjes. Zachtjes gestoofd in bouillon als konijnenragout of gestoofd in wijn als konijnenpeper.

Wij bereiden voor u konijnenbouten op grootmoeder wijze. Onze eigen variant op het Limburgse recept voor Knien in 't zoer.

Het hele jaar door te krijgen.

KONIJNENBOUT

€ 0,85 per 100 gram

KONIJNENPOULET

€ 0,99 per 100 gram

KONIJNEN RUGFILET

€ 1,29 per 100 gram



WILD COMBINATIES

GEHAKT HEUVELLAND WILD

€ 0,89 per 100 gram

WILD SAUCIJS HEUVELLAND

€ 1,09 per 100 gram

WILD BURGER HEUVELLAND

€ 1,09 per 100 gram

WILD DUO HERT/ ZWIJN BIEFSTUK

€ 2,29 per 100 gram


WILD TRIO HERT/ HAAS/ ZWIJN

€ 2,59 per 100 gram

WILD DUO HEUVELLAND REE/ WILD ZWIJN

€ 3,49 per 100 gram


HUISGEMAAKTE WILD VOORGERECHTEN

BOEREN PATÉ HEUVELLAND WILD (GESNEDEN)

€ 1,59 per 100 gram

GEROOKTE EENDEN FILET

€ 1,99 per 100 gram

GEROOKTE EENDEN ROLLADE (GESNEDEN)

€ 2,15 per 100 gram

EENDEN CARPACCIO

€ 2,99 per stuk


HEUVELLAND WILD ZWIJNHAM (GESNEDEN)

€ 3,19 per 100 gram

GEROOKTE HERTENHAM (GESNEDEN)

€ 3,19 per 100 gram


HUISGEMAAKTE WILDSPECIALITEITEN

KONIJNENBOUT OP GROOTMOEDERS WIJZE

€ 0,99 per 100 gram

FOND HEUVELLAND WILD

€ 1,09 per 100 gram

WILD ZWIJN HEUVELLAND ROOKWORSTJE

€ 1,19 per 100 gram

WILDSTOOFPOT HEUVELLAND REE/ WILD ZWIJN

€ 1,49 per 100 gram


WILD SAUS GRAND VENEUR VERS

€ 3,50 per bakje


GEVOGELTE  UIT ZUID-NEDERLAND VAN BOS TOT BORD

Wij hebben een selectie gemaakt uit gevogelte soorten uit de klassieke Franse keuken.

Eend is het meest gangbare gevogelte in het wildseizoen. Het vlees is rood van kleur en heeft aandacht nodig bij de garing. Eendenborst wordt rosé geserveerd, zodat deze mals blijft.

WILDE EEND (HEEL)

€ 0,93 per 100 gram

EENDENBORST CANETTE

€ 1,69 per 100 gram

PARELHOENFILET SUPREME

€ 1,69 per 100 gram

FAZANTBORSTFILET

€ 2,09 per 100 gram


PATRIJSBORSTFILET

€ 2,39 per 100 gram

KWARTEL (HEEL) EN/OF KWARTELEIEREN

€ 2,99 per stuk of verpakking




Prijzen zijn geldig van zaterdag 28 oktober 2017 tot en met zaterdag 30 december 2017. Prijswijzigingen, zetfouten en uitverkocht voorbehouden.