Rijksweg 73, 6269 AB Margraten | 043-4581364 |

KALFSVLEES VAN HET PASVELD

Ons kalfsvlees komt van onze graskalveren van het Pasveld. Vanaf de geboorte blijven ze de hele zoogperiode bij hun moeder. Ze kunnen met de moeder samen binnen en buiten lopen, lekker drinken en gras- en kalvermuesli eten. 

STRESSVRIJ EN ONTSPANNEN LEVEN

De kalfjes leven een stressvrij leven. Doordat de stallen een doorgang hebben naar buiten, kunnen de dieren zowel binnen als buiten zijn. De stallen worden dagelijks verschoond met vers stro om comfortabel op te liggen.

KALFSVLEES

Het meeste kalfsvlees dat in Europa geproduceerd wordt is "wit" kalfsvlees. Het wit kalfsvlees komt van kalveren die geslacht worden als ze acht maanden of jonger zijn. De dieren krijgen twee keer per dag een emmertje kunstmelk dat arm is aan ijzer en ruwvoer. Door het tekort aan ijzer wordt het vlees niet knalrood, maar blijft het "wit". De kleur van het vlees van een kalf heeft geen invloed op de smaak van het vlees. Toch zijn ijzer en ruwvoer voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid en de ontwikkeling van de pens van het kalf, een belangrijk onderdeel van de spijsvertering. Onvoldoende ijzer zorgt ervoor dat het kalf zich zwak en futloos voelt.

Voor het kalfsvlees van Slagerij Kusters geldt bovenstaand niet. Onze kalveren worden geslacht na minimaal 8 maanden. Daarbij is er geen beperking voor ijzerinname.

Onze kalveren leiden een stressvrij en zorgeloos leven zonder ijzerinname-beperking, hetgeen leidt tot een mals en sappig stuk rosé kalfsvlees. We kunnen dus zeggen dat ons kalfsvlees een echt streekproduct is.